Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Logo Logo

Tips och råd i att investera i investeringsguld


Varför investera i guld och vilket guld ska jag investera i?
Guld har historiskt sett alltid varit efterfrågad och hållit sig stark genom finansiella krascher i historien. Den som investerar i guld har hittat ett sätt att skydda sina tillgångar.

Vad för slags guld ska jag köpa?
Detta är en av de vanligaste frågorna. Svaret beror helt på vilka dina behov är. Är du ute efter långsiktigt sparande är guldtackor att föredra. Den som vill investera kortsiktigt och istället önskar guld som komplement till sitt sparande är mynt att rekommendera. Guldmynt kan fungera som bytes och handelsvaluta. Till skillnad från ”vanlig” valuta som kan tappa stort i värde pga. inflationer har du i guldmynten ett stabilare värde eftersom det finns en ständig efterfrågan på guld.

Hur säljer jag mitt investeringsguld?
När du väljer att sälja ditt investeringsguld rekommenderar vi att du säljer det till samma Guldhandlare som du köpte guldet av. Försäkra dig om att Guldhandlaren du köpte investeringsguldet av erbjuder dig återköp.