Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Logo Logo Logo
Ring oss: 040-611 14 06
Ring oss: 040-611 14 06
Djäknegatan 2, 211 35 Malmö
×

Sälja guld

Guldpriser per gram för guld & guldsmycken

24k nypräglade tackor634.00 kr/g
23K566.00 kr/g
22K investeringsguld557.00 kr/g
21K521.00 kr/g
20K485.00 kr/g
18K442.00 kr/g
14K340.00 kr/g
Tandguld437.00 kr/g
Präglade Silvertackor 999,97.00 kr/g

Butik i centrala Malmö

En av fördelarna med att sälja guld eller silver till Guldcentrum i vår butik i Malmö är att värderingen av guldet och silvret utförs framför dig. Guldcentrums erfarna värderingsexperter ger dig gratis värdering och rådgivning och svarar på dina frågor. Dessutom kan du välja att få pengarna direkt i hand genom kontant utbetalning eller insatta på ditt bankkonto.

Hitta oss

Vår värderingsprocess är unik och kostnadsfri

Vi har en branschledande process för värdering av ädelmetaller för din trygghet. En av de särskiljande faktorerna hos oss är vår oöverträffade värderingsprocess som utförs i våra egna lokaler här i Malmö, och det bästa av allt är att den genomförs framför dina egna ögon. Vi lägger stor vikt vid full transparens för att du ska känna dig trygg och förtroendeingivande medan vi värderar dina ädelmetaller.

Med våra branschledande metoder kan du vara säker på att du får en noggrann och rättvis värdering av dina ädelmetaller. Vi strävar alltid efter att använda de bästa och mest pålitliga teknikerna för att fastställa värdet på dina ädelmetaller.

 

Vi värderar guldet på ankomstdagen genom vår unika process. Alla våra värderingar är kostnadsfria oavsett om du väljer att sälja ditt guld eller inte.

Guldet testas i en Fischerscope X-Ray XAN 120 som analyserar guldhalten med hög noggrannhet. Du behöver aldrig mer tvivla på vilken karathalt ditt guld har.

Försäljningen görs mot det guldpris som gäller på försäljningsdagen. Har du ett metallkonto hos oss väljer du om du vill sälja allt eller delar av guldet.

Utbetalningen görs på försäljningsdagen. Du väljer om du vill ha de på kontot senast nästa bankdag eller kontant i butiken vid begränsade belopp.

Guldcentrum i media

Guldcentrum i Sydsvenskan

I artikel från Sydsvenskan berättar Guldcentrum hur du gör för att sälja guld.

Läs artikel

Bästa guldpris hos Guldcentrum

Guldcentrum ger bästa guldpriset, enligt faktatabell i Aftonbladet. Artikel från den 21 september 2011.

Vanliga frågor & svar

Vad bestämmer guldpriset hos Guldcentrum?

Guldcentrum förhåller sig till börspriset på guld som kallas för spot-priset. Genom att Guldcentrum under sina verksamma år har byggt upp en stabil organisation med djupa relationer rörande försäljning och inköp av guld och silver, kan Guldcentrum hålla bra priser jämfört med konkurrenterna.

Får jag samma pris på guldet oavsett vikt?

Guldcentrum betalar ut dagspriset per gram oavsett vilken mängd guld du än vill sälja i vår butik.

Vad köper Guldcentrum in?

Guldcentrum köper in guld oavsett karathalt och vikt; allt från smycken till guldklockor, tandguld, guldtackor och guldmynt. Förutom guld köper vi även in silver så som silverbestick, silvermynt och historiska svenska mynt (dock äldre än från 1957).

Guldcentrum köper in 24k guldtackor, nypräglade guldtackor ( oöppnad) originalförpackning med certifikat och utan skador, vi köper endast in märken som vi säljer själva) till priset som finns på hemsidan.

Cirkulerade guldtackor (med öppnad förpackning samt utan certifkat, även andra ocirkulerade guldtackor vars märke vi inte säljer i butik) köps in till ett lägre pris, ca 3-3,5% under spotpriset.

Vill ni sälja guldtackor via guldpåse ber vi er skicka bild samt info innan, för att få korrekt prisinformation och för att undvika oklarheter.

Smyckena köpes in antingen fysiskt i butiken eller via en försäkrad guldpåse. I butiken däremot köper vi in både guld och silver och tar inga andra avgifter förutom guldpriset, oavsett kvantitet. Skulle smycket innehålla ädelstenar så värderas dessa separat och värderingen görs endast i butiken i Malmö. 

Kan jag sälja tandguld till er?

Ja, det går bra att sälja tandguld till Guldcentrum oavsett om det är rensat eller orensat. Dagspriset står alltid på hemsidan.

Visste du att försäljning av ditt gamla tandguld är både miljövänligt och ekonomiskt fördelaktigt. Genom återvinning av ädelmetaller minskar behovet av att utvinna nya resurser, vilket minskar den negativa påverkan på miljön. Guldutvinning är en mycket resurskrävande och energikrävande process. Genom att återanvända och återvinna guld minskar efterfrågan på ny guldutvinning och bidrar till en mer hållbar framtid.

Kan jag sälja trasiga guldsmycken till er?

Ja, det går absolut att sälja trasiga guldsmycken till oss. Vi köper guld för dess guldvärde i gram. Med vår avancerade maskin kan vi enkelt mäta guldhalten i olika delar av smycket för att bestämma ett så noggrant guldpris som möjligt. 

Om smycket har ädelstenar av bra kvalitet så händer det att vi ersätter dig för dessa också. Om vi väljer att inte köpa in stenarna, lämnar vi givetvis tillbaka dessa.

Finns Guldcentrum fysiskt också?

Guldcentrum har en butik i centrum i Malmö på Djäknegatan 2. Här kan du både sälja ditt guld eller köpa guld. All värdering sker framför dig och vi finns där för all form av rådgivning oavsett om du vill sälja ditt guld eller börja spara och investera i guld.

Hur får man betalt för guld och silver?

Försäljning i butik
När du väljer att sälja ditt guld eller silver i butiken betalar vi ut pengarna på ditt konto genom banköverföring. Det innebär att du har pengarna på kontot inom 24 timmar. Vi kan också betala ut pengarna kontant upp till 30 000 kr.

Försäljning via guldpåse
När du godkänt värderingen och väljer att sälja ditt guld, sätter vi in pengarna på ditt konto genom banköverföring. Det innebär att du har pengarna på kontot inom 24 timmar. Se därför till att fylla i rätt kontouppgifter i formuläret i samband med att du skickar in ditt guld.

Vad kostar frakten?

Om du skickar guld via guldpåse
Frakten är kostnadsfri om du skickar genom vår guldpåse. Guldpåsen är vanligtvis försäkrad upp till 30 000 kr. Kontakta oss om ditt guld överstiger det värdet så ökar vi det försäkrade beloppet kostnadsfritt. Om du som kund inte godkänner vår värdering, skickar vi tillbaka guldet omgående i ett rekommenderat och försäkrat brev. Frakten för det bekostas av dig som kund.

Hitta till vår guldbutik för Drop-in

Besök oss på Djäknegatan 2 i Malmö. Ingen tidbokning behövs! 

 

Hitta till vår butik

Sälj ditt guld till oss via guldpåse

Att skicka in guld via Guldcentrums guldpåse är ett smidigt och säkert alternativ för dig som inte har möjlighet att sälja guld i Guldcentrums butik i Malmö. Guldpåsen är fullt försäkrad upp till 30 000 kr, spårbar och är gratis att beställa hem. Försäkringsbeloppet kan höjas vid behov. Guldet köps självklart in till samma höga guldpris som det vi erbjuder i butik den aktuella värderingsdagen.

Så här går det till

Få betalt för ditt guld med fyra enkla steg.

 

Fyll i formuläret här nedan och klicka på "beställ guldpåse". Du får vår Guldpåse skickad gratis till dig inom 1-2 vardagar från mottagen beställning.

I Guldpåsen finns ett förbetalt returpaket, försäkrat upp till 30 000 kr. Försäkringsbeloppet kan höjas vid behov. Kontakta oss om du önskar skicka guld till högre guldvärde så hjälper vi dig.

Lägg dina föremål i Guldpåsen och lämna in på närmsta postkontor. Spara kvittot som du får. Kvittot är ditt ägarbevis och innehåller även ditt spårningsnummer.

Vi värderar dina föremål samma dag som vi mottar Guldpåsen. Betalning sker samma dag som värderingen blivit godkänd. Du har pengarna på ditt konto inom 24h.

Guldpriser per gram för guld & guldsmycken

24k nypräglade tackor634.00 kr/g
23K566.00 kr/g
22K investeringsguld557.00 kr/g
21K521.00 kr/g
20K485.00 kr/g
18K442.00 kr/g
14K340.00 kr/g
Tandguld437.00 kr/g
Präglade Silvertackor 999,97.00 kr/g

Beställ Guldpåse

Sälj guld till Guldcentrum via Guldpåse

Sälja guld - Tryggt och enkelt med Guldcentrum

Hos Guldcentrum kan du sälja guld tryggt och enkelt. Kunder söker sig till vår butik i Malmö för att sälja guld från hela Skåne som t.ex. Kristianstad, Helsingborg, Trelleborg, Ystad och Lund. Guldcentrum är en kunnig guldhandlare sen 1977. Företaget har blivit omnämnt i bland annat Sydsvenskan där vi blev rekommenderade för vår kunnighet. Att köpa guld är en viktig del av Guldcentrums verksamhet, men försäljning av investeringsguld för långsiktigt sparande likväl som för spekulation är också en hörnsten i Guldcentrums verksamhet. Vi vill att det ska vara tryggt och enkelt att sälja guld hos oss i Malmö. Om du inte har möjlighet att ta dig till vår butik kan du enkelt beställa guldpåse. Du kan vara trygg i att skicka guld säkert med vår Guldpåse då den är fullt försäkrad och spårbar. Du beställer den gratis på vår hemsida. På så vis kan du sälja guld till Guldcentrum var i Sverige du än befinner dig. Guldcentrum har kunder från hela Sverige som t.ex. Norrköping, Västerås, Göteborg, Örebro, Halmstad, Stockholm och Linköping. Våra kunder har insett fördelarna med att sälja guld till Guldcentrum med Guldpåse. Enkelt, tryggt och alltid till högt guldpris. Välkommen som kund hos Guldcentrum!