Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Logo Logo Logo
Ring oss: 040-611 14 06
Ring oss: 040-611 14 06
Djäknegatan 2, 211 35 Malmö
×

Frågor och svar om försäljning i butik

 

1. Vad kan jag sälja i er butik?
Guldcentrum köper guld i alla dess former. Från 24K till lägst 8K. Du kan sälja guld i form av s.k. skrotguld, guldsmycken både hela och trasiga, ringar, hängen, halsband, örhängen, medaljer och guldklockor. Du kan även sälja tandguld till oss. Vi köper guldtackor, guldmynt och alla andra guldföremål. Vi köper även silver, dock lägst 500K och endast i Guldcentrums butik. Du kan sälja guld till Guldcentrum enkelt och säkert med vår Guldpåse. Eller sälja guld direkt över disk i Guldcentrums butik i Malmö.

2. Kan jag sälja tandguld till er?
Ja, det går bra att sälja tandguld till Guldcentrum. 

3. Kan jag sälja trasiga guldsmycken till er?
Ja, det går absolut bra att sälja trasigt guld till Guldcentrum. Guldcentrum köper guld för dess guldvärde och du får samma höga guldpris som för hela guldsmycken.

4. Är guldpriserna på hemsidan aktuella?
Guldpriser på hemsidan uppdateras dagligen och är alltid aktuella. Guldcentrum följer alltid världsmarknadens guldpris. 

5. Hur går värderingen till?
Guldcentrums kunniga värderingsexperter kontrollerar guldets renhet, det vill säga hur många karat guldet har, genom ett så kallat skraptest och syraapplicering. Vi har även en avancerad scanner som kan scanna guldet för att ge en exakt karatanalys. Scanningen tar endast 90 sekunder. Värderingen av ditt guld sker vid disk framför dig och tar bara några minuter.

6. Vad kostar värdering av guldet?
Det kostar inget att värdera guld hos hos Guldcentrum. Guldcentrum värderar allt guld och silver gratis.

7. Måste jag sälja guldet när jag fått mitt guld värderat?
Nej. Vi värderar guldet gratis oavsett hur du väljer att sälja guld. Du har inget säljkrav att sälja ditt guldet till oss.

8. Får jag betalt för stenar?
Guldcentrum betalar för guldvärdet. Briljanter, diamanter och andra ädelstenar av bra kvalitet som finns i smycken som vi kan sälja i Guldcentrums webbshop får du extra betalt för. Värderingen av ädelstenar sker i Guldcentrums butik i Malmö.

9. Hur får jag betalt för guldet?
DU kan du få betalt för ditt guld genom insättning på ditt bankkonto, tänk på att ha med dig ditt clearing- och kontonummer.Du kan även välja att få pengar för ditt guld kontant betalning upp till 30.000kr per kund, kolla gärna först med oss.

10. Hur kan ni hålla så högt guldpris utan värderingsavgift eller prisavdrag?
Guldcentrum har funnits i branschen i över 30 år. Våra erfarna värderingsexperter har både kunskapen och effektiviteten till att värdera guld. Vi har effektiv utrustning som kan fastställa exakt karathalt. Guldcentrum har hand om hela processen från inköp till försäljning av guldet. Inga mellanhänder betyder högre guldpris till dig som kund. Därutöver har Guldcentrum inga kostsamma reklamkampanjer för att sälja guld eller köpa guld. Guldcentrums gedigna erfarenhet gör att vi är en pålitlig aktör i guldbranschen med nöjda återkommande kunder.

11. Hur gammal måste jag vara för att sälja guld?
Du måste vara minst 18 år för att sälja guld till Guldcentrum. Enligt lag måste du identifiera dig innan du kan sälja guld. Du måste också vara laglig ägare till föremålen och ha lov att överföra rättigheterna till ägandet av dem till Guldcentrum.

Besök oss i butiken

Sälj guld i Guldcentrums butik i Malmö. Värderingen utförs framför dig och få pengarna direkt genom antingen kontant utbetalning eller genom att få de insatta på bankkonto.

 

Hitta vår butik