Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Logo Logo

Amerikansk 1880 Liberty Head $10 Gold Eagle

Artnr: 1945

Denna produkt är momsbefriad i Sverige.
Produkten finns i lager
Prisintervaller
1 - 4 9 350 kr
5 - 9 8 199 kr
10 - 8 181 kr
Vi köper 6 304 kr
Designen på dessa klassiska, vackra gamla amerikanska guldmynten är designad av ingen mindre än Christian Gobrecht, som var den tredje chefen över graveringen i United States Mint, det var även han som övervakade produktionen av flera myntdesigner. Han konstruerade även den välkända klassikern ”Seated Liberty”. Detta klassiskt vackra mynt har en renhet på 900 och en diameter på 27 mm. Vikten på detta mynt är 16,7 gram.

Om man är en samlare som gillar utmaningar är detta ett perfekt mynt, då detta mynt är milt utmanande för samlare att hitta med tanke på att relativt få av dessa mynt fortfarande finns idag. I sina tidigare dagar hade detta mynt ett stort nominellt värde men är fortfarande mycket populärt än idag. Mynten har dock inte alltid varit såhär sällsynta. Denna myntserie hade en utgåva på över 1 miljon, men på grund av dålig lagring har de blivit mer sällsynta. Mynten började präglas från 1838 till 1907 så eventuellt slitage som hör 100 år gamla mynt till påverkar inte värdet på myntet.