Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Logo Logo Logo
Ring oss: 040-611 14 06
Ring oss: 040-611 14 06
Djäknegatan 2, 211 35 Malmö
×

Amerikansk Liberty Head Double Eagle 20$

Artnr: 1803

Liberty Head Double Eagle 20 dollar

Produktinformation

När 10 dollars-myntet fick namnet Eagle, var det naturligt att döpa 20 dollars-myntet till Double Eagle. Från Double Eagles introduktion 1849, till mer än 50 år framåt, var myntet det största cirkulerade myntet i USA. Mynten kallades även för ”Kungen av de amerikanska mynten”. Innan Double Eagle tog över var det Gold Eagle som var populärt i hela USA,

Detta mynt från USA har en diameter på 32,7 mm och en tjocklek på 2,41 mm. Myntets finvikt ligger på 30,09 gram, vilket nästan är 1 oz. Att myntet nästan rymmer 1 oz guld är intresseväckande för många investerade.

Detta mynt var väldigt populärt i samhällssikt under 1800-talet och 1900-talet då det användes vid små transaktioner i dagligvaruhandel, men även multimiljonaffärer. Detta mynt var en av byggstenarna i den växande amerikanska ekonomin.

Dina förmåner av att köpa Liberty Head Double Eagle Amerikanskt 20 dollar:

  • Om du är ute efter att äga en av de mest kända guldmynten i USA är detta ett mynt för dig. Bortsett från det brittiska Sovereign-myntet har Double Eagle präglats mest, till följd därav även det mest utspridda guldmynt i världen.
  • Detta guldmynt passar inte bara investerare, utan även samlare. Myntet höll USAs finansiella systen uppe och var på toppen för Landers uppgång att bli en supermakt. Efter presidenten Franklin D. Roosevelts guldbeslagsbeslut smältes de flesta mynten år 1933.
  • När dessa amerikanska mynten introducerades var de väldigt unika jämfört med andra guldmynt på guldmarknaden. De var inte alls som andra mynt på den tiden, det var massiva och innehöll nästan en hel oz guld. Den stora mängden guld i myntet, och det höga värdet, gjorde dem till en av de främsta mynten för global handel.
  • Mynten motsvarar pengar då de är momsbefriade, och kan växlas i hela Europa hos ädelmetallshandlare och investerare.
  • Myntet passar perfekt för de som är ute efter långsiktiga besparingar och uppskattar säkerheten och stabiliteten med att äga guldmynt men även de som samlar på unika mynt.
Teknisk data
Metall AU
Renhet 900
Nettovikt 30,1 g
Prisintervaller
1 - 4 16 124 kr
5 - 9 16 088 kr
10 - 16 053 kr
Vi köper 13 295 kr
Produkten finns i lager
Denna produkt är momsbefriad i Sverige.