Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Logo Logo Logo
Ring oss: 040-611 14 06
Ring oss: 040-611 14 06
Djäknegatan 2, 211 35 Malmö
×

Amerikansk Liberty Head Double Eagle 20$

Artnr: 1803

Liberty Head Double Eagle 20 dollar

Produktinformation

När 10 dollars-myntet fick namnet Eagle, var det naturligt att döpa 20 dollars-myntet till Double Eagle. Från Double Eagles introduktion 1849, till mer än 50 år framåt, var myntet det största cirkulerade myntet i USA. Mynten kallades även för ”Kungen av de amerikanska mynten”. Innan Double Eagle tog över var det Gold Eagle som var populärt i hela USA,

Detta mynt från USA har en diameter på 32,7 mm och en tjocklek på 2,41 mm. Myntets finvikt ligger på 30,09 gram, vilket nästan är 1 oz. Att myntet nästan rymmer 1 oz guld är intresseväckande för många investerade.

Detta mynt var väldigt populärt i samhällssikt under 1800-talet och 1900-talet då det användes vid små transaktioner i dagligvaruhandel, men även multimiljonaffärer. Detta mynt var en av byggstenarna i den växande amerikanska ekonomin.

Dina förmåner av att köpa Liberty Head Double Eagle Amerikanskt 20 dollar:

  • Om du är ute efter att äga en av de mest kända guldmynten i USA är detta ett mynt för dig. Bortsett från det brittiska Sovereign-myntet har Double Eagle präglats mest, till följd därav även det mest utspridda guldmynt i världen.
  • Detta guldmynt passar inte bara investerare, utan även samlare. Myntet höll USAs finansiella system uppe och var på toppen för Landers uppgång att bli en supermakt. Efter presidenten Franklin D. Roosevelts guldbeslagsbeslut smältes de flesta mynten år 1933.
  • När dessa amerikanska mynten introducerades var de väldigt unika jämfört med andra guldmynt på guldmarknaden. De var inte alls som andra mynt på den tiden, det var massiva och innehöll nästan en hel oz guld. Den stora mängden guld i myntet, och det höga värdet, gjorde dem till en av de främsta mynten för global handel.
  • Mynten motsvarar pengar då de är momsbefriade, och kan växlas i hela Europa hos ädelmetallshandlare och investerare.
  • Myntet passar perfekt för de som är ute efter långsiktiga besparingar och uppskattar säkerheten och stabiliteten med att äga guldmynt men även de som samlar på unika mynt.
Teknisk data
Metall AU
Renhet 900
Nettovikt 30,1 g
Prisintervaller
1 - 9 22 181 kr
10 - 21 986 kr
Vi köper 19 204 kr
Produkten finns i lager
Denna produkt är momsbefriad i Sverige.

Frågor & Svar

Varför ska jag investera i guld?

Investeringsguld är alltid en trygg och långsiktig affär. Det är en rekommendation att ha investeringsguld som en del av ditt sparande och ditt kapital som säkerhet. Det är en klok långsiktig investering och passar bra för likväl pensionssparande, barnsparande eller som trygghet vid kriser. 

Det spelar ingen roll om du investerar i guldtackor eller i guldmynt. Allt investeringsguld som Guldcentrum säljer, kommer från auktoriserade tillverkare som är medlemmar i LBMA som är en branschorganisation som upprätthåller strikta regler för handel med guld som guldtillverkare är tvungna att följa.

Investeringsguld finns i olika vikter. De små vikterna har ett marginellt högre guldpris per gram än de större vikterna. Prisskillnaden beror på att tillverkningskostnaden för en liten vikt är högre än för en stor vikt. Det är ibland en klok idé att investera i vissa guldmynt då dessa förutom sitt guldvärde även har ett samlarvärde.

Hur köper jag guld?

Du kan köpa guld antingen i vår butik eller via vår hemsida. I vår butik görs affären smidigt över disk. Önskas större kvantiteter ber vi dig att ringa innan. I butiken tar vi emot betalning genom swish upp till 150 000 kr (du kan enkelt ändra din swish gräns genom att ändra beloppet, det görs via inställningarna på din banksida), bankgiro, banköverföring eller kontant (upp till 45 000 kr per kund). Vi accepterar även kortbetalning. På hemsidan kan du köpa guld dygnet runt och där tillämpar vi förskottsbetalning. Betalningen måste ske samma dag för att vi ska kunna erbjuda det pris du beställt för. När betalningen inkommit skickar vi produkterna omgående. Om betalningen inte inkommit nästa bankdag makuleras ordern automatiskt. Både köp-och säljpriserna på investeringsguld uppdateras var 10e minut och följer marknadspriset (börsprist). När en order görs och betalas låser vi priset från ordertillfället, det är därför viktigt att du betalar din order i tid.

Finns det moms på ädelmetaller?

Huvudregeln för investeringsguld är att den är momsbefriad. För att vara exakt så måste guldtackor ha en guldhalt på över 995 och guldmynt över 900, där 999.99 är max. 999.99 motsvarar 24 karat. Karathalten kan även anges i procent och då menar man på antalet procent av 24 karat eller antalet procent av 1000 andelar. 999.99 motsvarar 99,99% och därmed motsvarar 900 andelar guld, 90%.

Däremot silver har en momssats på 25% i Sverige. Det gäller både för silvertackor och för silvermynt.

Hur är spreaden och premien på investeringsguld?

Vår ambition är att ha en av marknadens mest fördelaktiga spreadar och premier på investeringsguld. Det innebär att det blir mer lönsamt för dig att köpa och sälja ditt guld hos oss. Vi har gått så långt att vi försöker matcha priset från andra aktörer när du säljer eller köper investeringsguld hos oss. På varje produkt, har vi specificerat spreaden som risk för du enklare ska kunna jämföra med andra. 

Även våra premier tillhör de lägre på marknaden på investeringsguld. 

Vi kan hålla både en låg spread och en låg premie p.g.a. vår position på marknaden och vårt helhetskoncept. Vi jobbar med större volymer och på så sätt kan vi erbjuda bra priser mot våra kunder.