Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Logo Logo Logo
Ring oss: 040-611 14 06
Ring oss: 040-611 14 06
Djäknegatan 2, 211 35 Malmö
×

Brittiskt guldmynt Sovereign Victoria varierande präglingsår

Artnr: 1828

Brittisk Sovereign - varierande årtal

Produktinformation

Detta mynt med en diameter på 22,05 mm och en tjocklek på 1,6 mm avbildar den välkända drottningen Victoria som regerade 1837-1901. Om du letar efter ett unikt mynt med ett högt samlingsvärde, är detta ett mynt för dig. Inte nog med att det brittiska Sovereign är världens mest kända mynt, så är det även det mest präglade och omtyckta. Mynten började präglas 1489 och nypräglas fortfarande idag. Ursprungligen var guldinnehållet 23K men har sedan dess minskat gradvis till 22K. Idag är finvikten 7,32 gram. Den resterande vikten av myntets 7,98 gram är koppar. Legeringen av koppar gör myntet mer slitstarkt eftersom koppar är en hårdare metall än guld.

Drottningen uppfostrades av hertiginnan av Northumberland, eftersom hennes far gick bort tidigt. Vid ung ålder fick hon lära sig om statsvetenskap och politik av lord William Lamb, som sedan blev hennes privatsekreterare.

Vid ynka arton år på jorden kröntes hon till drottning efter hennes farbror Vilhelm IV:s bortgång. Tre år senare gifte hon sig med sin livs kärlek, prins Albert. Äktenskapet var mycket lyckligt, ända till Alberts bortgång 1861. Hennes liv vändes upp och ner. Det gick så långt att befolkningen ville avsätta monarkin eftersom hon övergav sina regeringsrepliker på så lång tid. I 39-årstid, fram till hennes egen dödsdag, bar hon en sorgdräkt, det vill säga, svarta kläder.

Victoria fick den nya titeln som kejsarinna av Indien 1877, då Indien formellt förenades med Storbritannien till det Brittiska kejsardömet. Trots att kejsarinnan aldrig hade besökt landet innan, var hon mycket intresserad av Indien.
Teknisk data
Metall AU
Renhet 916,7
Nettovikt 7,32 g
Prisintervaller
1 - 9 5 406 kr
10 - 5 358 kr
Vi köper 4 680 kr
Produkten finns i lager
Denna produkt är momsbefriad i Sverige.

Frågor & Svar

Varför ska jag investera i guld?

Investeringsguld är alltid en trygg och långsiktig affär. Det är en rekommendation att ha investeringsguld som en del av ditt sparande och ditt kapital som säkerhet. Det är en klok långsiktig investering och passar bra för likväl pensionssparande, barnsparande eller som trygghet vid kriser. 

Det spelar ingen roll om du investerar i guldtackor eller i guldmynt. Allt investeringsguld som Guldcentrum säljer, kommer från auktoriserade tillverkare som är medlemmar i LBMA som är en branschorganisation som upprätthåller strikta regler för handel med guld som guldtillverkare är tvungna att följa.

Investeringsguld finns i olika vikter. De små vikterna har ett marginellt högre guldpris per gram än de större vikterna. Prisskillnaden beror på att tillverkningskostnaden för en liten vikt är högre än för en stor vikt. Det är ibland en klok idé att investera i vissa guldmynt då dessa förutom sitt guldvärde även har ett samlarvärde.

Hur köper jag guld?

Du kan köpa guld antingen i vår butik eller via vår hemsida. I vår butik görs affären smidigt över disk. Önskas större kvantiteter ber vi dig att ringa innan. I butiken tar vi emot betalning genom swish upp till 150 000 kr (du kan enkelt ändra din swish gräns genom att ändra beloppet, det görs via inställningarna på din banksida), bankgiro, banköverföring eller kontant (upp till 45 000 kr per kund). Vi accepterar även kortbetalning. På hemsidan kan du köpa guld dygnet runt och där tillämpar vi förskottsbetalning. Betalningen måste ske samma dag för att vi ska kunna erbjuda det pris du beställt för. När betalningen inkommit skickar vi produkterna omgående. Om betalningen inte inkommit nästa bankdag makuleras ordern automatiskt. Både köp-och säljpriserna på investeringsguld uppdateras var 10e minut och följer marknadspriset (börsprist). När en order görs och betalas låser vi priset från ordertillfället, det är därför viktigt att du betalar din order i tid.

Finns det moms på ädelmetaller?

Huvudregeln för investeringsguld är att den är momsbefriad. För att vara exakt så måste guldtackor ha en guldhalt på över 995 och guldmynt över 900, där 999.99 är max. 999.99 motsvarar 24 karat. Karathalten kan även anges i procent och då menar man på antalet procent av 24 karat eller antalet procent av 1000 andelar. 999.99 motsvarar 99,99% och därmed motsvarar 900 andelar guld, 90%.

Däremot silver har en momssats på 25% i Sverige. Det gäller både för silvertackor och för silvermynt.

Hur är spreaden och premien på investeringsguld?

Vår ambition är att ha en av marknadens mest fördelaktiga spreadar och premier på investeringsguld. Det innebär att det blir mer lönsamt för dig att köpa och sälja ditt guld hos oss. Vi har gått så långt att vi försöker matcha priset från andra aktörer när du säljer eller köper investeringsguld hos oss. På varje produkt, har vi specificerat spreaden som risk för du enklare ska kunna jämföra med andra. 

Även våra premier tillhör de lägre på marknaden på investeringsguld. 

Vi kan hålla både en låg spread och en låg premie p.g.a. vår position på marknaden och vårt helhetskoncept. Vi jobbar med större volymer och på så sätt kan vi erbjuda bra priser mot våra kunder.