Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Logo Logo Logo
Ring oss: 040-611 14 06
Ring oss: 040-611 14 06
Djäknegatan 2, 211 35 Malmö
×

1 oz Amerikansk Gold Eagle

Artnr: 43

Produktinformation

Myntet med en diameter på 32,7 mm och en tjocklek på 2,87 mm har på framsidan en bild som illustrerar Lady Liberty. På bilden ser man att hon håller i en fackla med sin högra hand, och en olivkvist i sin västra. I bakgrunden kan man även se Kapitolium, en av USAs regeringsbyggnader. Baksidan av myntet föreställer en flygande örn som håller i en olivkvist. Örnavbildningen på mynten fortsatte när USA introducerade den nya serien av Eaglemynt. Designen av mynten har sitt ursprung från USA:s fösta guldmynt från 1795, men de moderna guldmynten producerades 1986.

De amerikanska Eaglemynten är ett lagligt betalningsmedel i USA som ger dem statligt garanti, med ett värde på 10 USD.

Dina förmåner av att köpa 1 oz Amerikansk guld Eagle:
  • När du köper ett Amerikanskt Eaglemynt behöver du inte oroa dig för slitage eller repor. Mynten präglas i kronguld, som enligt lag måste komma från USA. Kronguldet har en renhet på 91.67% (22 karat). Mynten innehåller även en legering av koppar, silver som skyddar mot slitage och minskar för repor. Detta gör mynten lätthanterliga.
  • Guldmyntets höga värde beror främst på finguldsinnehållet som är kopplat till det rådande priset.
  • Eaglemynten är välkända på guldmarknaden, och accepteras över hela världen då hela 30 miljoner har präglats hittills och utgivits av United States Mint.
Teknisk data
Metall AU
Renhet 916.7
Nettovikt 1 oz
Prisintervaller
1 - 4 18 585 kr
5 - 9 18 585 kr
10 - 18 585 kr
Vi köper 16 209 kr
Produkten finns inte i lager
Denna produkt är momsbefriad i Sverige.

Frågor & Svar

Varför ska jag investera i guld?

Investeringsguld är alltid en trygg och långsiktig affär. Det är en rekommendation att ha investeringsguld som en del av ditt sparande och ditt kapital som säkerhet. Det är en klok långsiktig investering och passar bra för likväl pensionssparande, barnsparande eller som trygghet vid kriser. 

Det spelar ingen roll om du investerar i guldtackor eller i guldmynt. Allt investeringsguld som Guldcentrum säljer, kommer från auktoriserade tillverkare som är medlemmar i LBMA som är en branschorganisation som upprätthåller strikta regler för handel med guld som guldtillverkare är tvungna att följa.

Investeringsguld finns i olika vikter. De små vikterna har ett marginellt högre guldpris per gram än de större vikterna. Prisskillnaden beror på att tillverkningskostnaden för en liten vikt är högre än för en stor vikt. Det är ibland en klok idé att investera i vissa guldmynt då dessa förutom sitt guldvärde även har ett samlarvärde.

Hur köper jag guld?

Du kan köpa guld antingen i vår butik eller på nätet. I vår butik görs affären smidigt upp över disk. Önskas större kvantiteter ber vi dig att ringa innan. I butiken tar vi emot betalning genom Debet-kort (ej kreditkort eller företagskort), bankgiro, banköverföring eller kontant (upp till 50 000 kr). 

På hemsidan kan du köpa dygnet runt och där tillämpar vi förskottsbetalning. Betalningen ska betalas inom 24 timmar. När betalningen inkommit skickar vi produkterna omgående. Om betalningen inte inkommit inom 24 timmar så makuleras ordern automatiskt.

Både köp- och säljpriserna på investeringsguld uppdateras var 20:e minut och följer marknadspriset (börspriset). När en order görs och betalas så låser vi priset från ordertillfället.

Finns det moms på ädelmetaller?

Huvudregeln för investeringsguld är att den är momsbefriad. För att vara exakt så måste guldtackor ha en guldhalt på över 995 och guldmynt över 900, där 999.99 är max. 999.99 motsvarar 24 karat. Karathalten kan även anges i procent och då menar man på antalet procent av 24 karat eller antalet procent av 1000 andelar. 999.99 motsvarar 99,99% och därmed motsvarar 900 andelar guld, 90%.

Däremot silver har en momssats på 25% i Sverige. Det gäller både för silvertackor och för silvermynt.

Hur är spreaden och premien på investeringsguld?

Vår ambition är att ha en av marknadens mest fördelaktiga spreadar och premier på investeringsguld. Det innebär att det blir mer lönsamt för dig att köpa och sälja ditt guld hos oss. Vi har gått så långt att vi försöker matcha priset från andra aktörer när du säljer eller köper investeringsguld hos oss. På varje produkt, har vi specificerat spreaden som risk för du enklare ska kunna jämföra med andra. 

Även våra premier tillhör de lägre på marknaden på investeringsguld. 

Vi kan hålla både en låg spread och en låg premie p.g.a. vår position på marknaden och vårt helhetskoncept. Vi jobbar med större volymer och på så sätt kan vi erbjuda bra priser mot våra kunder.