Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.
Logo Logo

1 oz Australisk Guld, Kangaroo, 2017

Artnr: 47 Fraktfritt

Denna produkt är momsbefriad i Sverige.
Produkten finns i lager
Prisintervaller
1 - 4 14 017 kr
5 - 9 14 004 kr
10 - 13 978 kr
Vi köper 12 900 kr
1 oz Australisk Guld, Kangaroo, 2017
Denna omåttligt populära myntserie infördes 1986 av Perth Mint. Det ansedda australiska myntverket Perth Mint är kända för att tillverka de främsta ädelmetallmynten i världen. Från 1986 till 1989 avbildades baksidan av en guldklimp (engelskans nugget), men denna design ersattes med den Australiensiska Kangaroo eftersom detta djur bättre representerade Australien. Denna serie har sedan dess årligen givit ut varierande kängurumotiv.

Det australiska samlarmyntet ”Kangaroo” har en renhet på 99,99% rent guld.

Australisk Kangaroo är bland de mest populära investeringsmynten i världen och efterfrågas för sin renhet, värde och design. Den australiska staten garanterar guldmyntets renhet och kvalitet.

Myntets framsida porträtterar Ian-Rank Broadleys avbild av Drottning Elizabeth II, samt myntets valör.

Myntets baksida pryds av den välkända australienska kängurun, samt inskriptionen ”Australian Kangaroo”, ”P” som står för myntverket, årtal, renhet och vikt.

Myntet levereras i en akrylhållare som skyddar och ger en säker förvaring av detta investeringsmynt.

Samtliga guldmynt i myntserien Kangaroo är officiella betalningsmedel i Australien. Mynten präglas i storlekarna 1/10 oz, ¼ oz, ½ oz, 1 oz och 1 kg